Jiří Havle, omluvte se, nebo odstupte!

Tak nám s velkou slávou zahájil činnost nově zvolený Evropský parlament. O své dojmy se na svém blogu podělil i novopečený europoslanec a ekonomický expert ČSSD Jiří Havel.

Pan Havel, bývalý člen KSČ, proslul zejména svým spoluautorstvím bolševických ekonomických skript, v nichž se pochvalně vyjadřuje o politice Josifa Visarionoviče Stalina.  Svým nejnovějším textem dokazuje, že se od té doby zřejmě příliš nezměnil.

Pan europoslanec ve svém textu těžce přestřelil: „V první brázdě vedle Zahradila sedí doktor Sládek. Vypadá typově jako Sládek, gestikuluje jako Sládek a mluví jako Sládek. Jmenuje se Nigel Farage a je to britský nacionalista, někdo říká fašista.“ Havel srovnává českého populistu lovícího v levicových vodách zdivočelé sociální demokraty s panem Nigelem Faragem, britským konservativním gentlemanem, představitelem britské euroskeptické strany UKIP, již založili nespokojení členové britské Konservativní strany. Ten se provinil tím, že ocenil projev našeho pana presidenta a má na svém místě vztyčenu britskou vlaječku - jak hanebné...

 Dále jej uráží, když ho nazval troubou. Kromě toho větou „Trouba Farage nepochopil drsnou ironii bytostného antifašisty Fischera a zářil samolibostí v lavici, na které má manifestačně vztyčenu malou britskou vlajku,“ opět naznačuje, že má pan Farage co dočinění s fašismem.

Havel předpokládá, že Nigela Farage u nás zatím nikdo nezná, a snaží se jej dehonestovat. Chce, aby k němu lidé automaticky přistupovali s předsudky, že to je „ten Sládek“ a ten „nacionalista, někdo říká fašista“. Proč? Pan Farage je totiž pro družbu evropských lidovců (EPP-ED), socialistů (PES), pseudoliberálů (ALDE) a zelených vrcholně nebezpečnou osobou. Jako jeden z mála evropských politiků říká lidem pravdu. Navíc je výtečný řečník, proto svým sdělením dokáže dát i patřičnou formu.

Nigel Farage ve svých projevech opakovaně upozorňuje na to, jak evropští politikové pohrdají vůlí svých občanů a za každou cenu se snaží protlačit něco, co v referendech odmítli Francouzi, Nizozemci a Irové. Dává jim najevo, jak je pokrytecké, nechat voliče hlasovat znovu v o stejné otázce tak dlouho, dokud mu nedají kýženou odpověď, a tvářit se u toho jako největší demokrat. A oni jej proto nemají rádi.

Skupina Independence/Democracy narušuje idylku, jež by v parlamentu jistě zavládla, kdyby v něm tato jediná oposiční síla nebyla zastoupena. Pan Havel je zvyklý z minulého režimu proti takovýmto podvratným živlům bojovat alespoň pomluvami a urážkami. To by si však neměl dovolit, pokud chce být považován za demokratického politika. A když si to již dovolil, měl by se panu Faragovi veřejně omluvit, nebo se svého mandátu vzdát.

Proto vás, Jiří Havle, vyzývám, omluvte se, nebo odstupte!

Autor: Bohumír Žídek | pondělí 20.7.2009 1:12 | karma článku: 43,36 | přečteno: 18733x
  • Další články autora

Bohumír Žídek

Volím Václava Klause

11.1.2013 v 23:32 | Karma: 31,46

Bohumír Žídek

Koho mám volit?

6.4.2012 v 23:44 | Karma: 22,12
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3929x
OLD Whig.