Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Evropská unie a gay aktivisté proti homosexuálům

Litvu ovládají xenofobové, homofobové, šovinisté a podobná individua. Alespoň o tom před pár dny informovala média. Byli jsme informováni o tom, že tamní Sejm schválil homofobní zákon proti "podrývání rodinných hodnot." Dočteme se, jak jsou všichni znepokojeni od švédského premiéra v čele Unie po  lidskoprávní aktivisty z Human Rights Watch či Amnesty International. Ptá se však někdo, proč k prosazení tohoto zákona došlo?

Samozřejmě, že ne. To by totiž ze strany gay aktivistů, lidskoprávních organisací a Evropské unie vyžadovalo jistou dávku sebereflexe.

Roku 2007 a 2008 se v Kaunasu a Vilniusu objevily pokusy o uspořádání pochodů tzv. homosexuální hrdosti ze strany organisací financovaných Evropskou unií. Na těchto pochodech, jež se konají i v dalších zemích Západu, je pozoruhodných několik skutečností.

V první řadě to, že má jít o vyjádření jakési hrdosti na svoji menšinovou sexuální orientaci. To dost lidí udivuje. Upřímně řečeno, neznám člověka, který by byl hrdý na něco takového. Mám snad být hrdý na to, že jsem heterosexuálem? A pokud bych byl, nejednalo by se již o projev homofobie? Proto se nelze divit, že tyto pochody vyvolávají v lidech spíše odpor k této orientaci, než nějaké pochopení a toleranci.

Další zajímavou skutečností je postoj některých (a já si troufnu říci většiny) homosexuálů k těmto akcím. Ten postupně vyplouval na povrch v průběhu internetových diskusí kolem osledního pochodu v Brně, v jehož čele stála předchůdkyně Michaela Kocába Džamila Stehlíková. Tito lidé se vyjadřovali v tom smyslu, že se za účastníky pochodů stydí, že se nejedná o typické zástupce homosexuálů, ale prachsprosté exhibicionisty, kteří jim dělají ostudu. Stejně tak se jich spousta distancuje od aktivit nerůznějších aktivistů typu Jiřího Hromady.

Je to logické. Vzhledem k tomu, že žádná diskriminace homosexuálů či jiných, např. etnických, menšin neexistuje, tyto menšiny žádné zástupce prosazující jejich práva nepotřebují a ani se o ně neprosí. Naopak, tito zástupci zhoršují jejich pověst u lidí, kteří k žádné z těchto menšin nenáleží. Pokud mají všichni příslušníci společnosti stejná práva, a někdo se pro nějakou menšinu snaží získat nová, speciální práva, musí to být zákonitě na úkor práv zbytku společnosti. A ten je pak právem naštván To se nakonec může zvrhnout, tak jako se to bohužel stalo v případě Litvy.

Jedním z projevů odporu bylo, když kaunasští řidiči MHD roku 2007 odmítli jezdit s autobusy polepenými reklamou homosexuálních organisací financovaných Unií. Tlak aktivistů a EU však stále nepolevoval. Pposlední kapkou pak byl nejspíše pokus zavést ve školkách četbu holandské umělé pohádky Král a král, pojednávající o homosexuálním  svazku dvou princů.

Litevci se nechtěli podřídit celoevropské duhové revoluci a zvolili cestu reakce. Reakční zákon mimo jiné zakazuje „propagaci“ homosexuality před mladistvými. Samozřejmě, že je pravda, že se jedná o omezení svobody vyjadřování, jak řekl např. Henrikas Mickevičius z Litevského institutu pro monitorování lidských práv. Každé takové omezení je špatné a nemohu s ním souhlasit. Včetně prosazování antidiskriminační legislativy Evropskou unii, jež znamená např.  omezení práva zaměstnavatele samostatně se rozhodnout i diskriminaci občanů, nenáležících k žádné uznávané menšině.

Stejně špatné je jakékoliv další omezování svobody slova, třeba zákony o zákazu propagace hnutí směřujících k potlačování lidských práv a svobod. Kromě toho by mne zajímalo, kde byly organizace Human Rights Watch a Amnesty International, když v České republice vtrhla ozbrojená komanda do bytů občanů, kteří se provinili tím, že věděli, že na akcích, které pořádali, se mohlo dít něco, co se tam nedělo ? Proč se žádný lidskoprávní aktivista neozve proti v některých evropských zemích zaváděných plošných zákazech kouření v restauračních zařízeních? Na to ať si odpoví každý sám.

Autor: Bohumír Žídek | středa 29.7.2009 16:05 | karma článku: 26,84 | přečteno: 2399x
  • Další články autora

Bohumír Žídek

2013: Zrušit ministerstvo kultury, prohibici trávy a minimální mzdu

Přelom roku je plný pokusů rekapitulovat, co všechno se za posledních dvanáct měsíců událo. Rád bych na tomto místě připomněl osm textů, které rozhodně stojí za. Pokud jste se k těmto textům dosud nedostali, teď je vhodná příležitost. Pokud jste je již četli, nikdy není na škodu si jejich obsah znovu připomenout.

6.1.2014 v 7:30 | Karma: 9,35 | Přečteno: 520x | Ostatní

Bohumír Žídek

Proč Klaus a další pravičáci ve druhém kole volili Zemana

Podle Romana Jocha, Tomáše Haase či vítězného kandidáta Miloše Zemana bylo druhé kolo českých prezidentských voleb klasickým střetem levice a pravice. Patřím k těm, kteří tuto interpretaci odmítají. V následujících řádcích vysvětlím proč.

30.1.2013 v 6:49 | Karma: 37,45 | Přečteno: 3256x | Diskuse| Ostatní

Bohumír Žídek

Volím Václava Klause

Definitivně jsem se rozhodl. V těchto volbách budu volit Václava Klause. Je to jediný president, o němž si mohu říct, že s velkou částí jeho názorů souhlasím a že velmi často hovoří i za mě. Ne vždy. Není dokonalý – to nelze očekávat od žádného politika.

11.1.2013 v 23:32 | Karma: 31,46 | Přečteno: 1928x | Diskuse| Politika

Bohumír Žídek

Ne bombám a náletům humanitárního charakteru!

Re: ""Klausismus" vs "havlismus" v mezinárodní politice"

22.10.2012 v 10:16 | Karma: 29,97 | Přečteno: 1593x | Diskuse| Politika

Bohumír Žídek

Zdravý způsob života? Obyčejný fašismus, ministře Hegere!

Otravy metanolem se ukázaly jako ohromná příležitost pro bojovníky za naše zdraví, zejména pana ministra Hegera. Pokárat Čechy za přílišnou spotřebu alkoholu, zahájit diskusi o dlouhodobějších opatřeních, donutit občany žít zdravě. Ministr se jistě tetelí blahem, že může všechny své ušlechtilé myšlenky díky smrti více než dvaceti lidí konečně mediálně prodat.

21.9.2012 v 8:44 | Karma: 40,16 | Přečteno: 3984x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  16:50

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Podvody přesáhly pět milionů, žalobce viní pojišťováka i jeho otce lékaře

25. dubna 2024  16:23

Z pojistných podvodů s celkovou škodou přesahující pět milionů korun obžaloval krajský státní...

Pomstím Palestinu, psal ve Francii podezřelý z únosu a znásilnění Židovky

25. dubna 2024  16:18

Policie ve Francii zadržela dvaatřicetiletého muže z pařížského předměstí Gennevilliers, který čelí...

Svědci mluvili až příliš, soud s Weinsteinem se zopakuje. Z vězení však nevyjde

25. dubna 2024  15:46,  aktualizováno  16:15

Newyorský odvolací soud ve čtvrtek zrušil odsouzení někdejšího hollywoodského producenta Harveyho...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3929x
OLD Whig.