Diskuse

Znepokojivá fakta o Lisabonské smlouvě

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mr-Rubikon

1. 10. 2009 8:40
Eurohujerové

Zásadním požadavkem by mělo být rozhodnutí o LS v referendu. Skutečnost, že se tak v naprosté většině zemí nedělo, (navíc u nás stále nemáme zákon o referendu - proč asi?) je nezvratným dúkazem toho, že stávající politiky nezajímá názor voličů v této otázce ztráty suverenity. Naopak, tento názor je pro ně škodlivý, bojí se ho jako čert kříže, neboť by je mohl připravit o teplé zlatokopecké pelechy a o další většinou málo známé neskutečné výhody pro celou jejich rodinu. Zcela ztratili soudnost a schopnost a ochotu naslouchat voličům, neřku-li plnit volební program. Bohužel ke svému rozhazovačnému utrácení potřebují stále více peněz a tak mimo neustálého zvyšování státního dluhu (http://verejnydluh.cz/) stále vymýšlí, jak nás víc vyždímat. Jedinou možností je vyvalit je všechny ze sněmovny tím, že budeme volit pouze malé strany. Volby jsou už skutečně jedinnou možností, jak projevit platný názor a pokusit se něco změnit.    

0 0
možnosti

Viky_

1. 10. 2009 15:26
Re: Eurohujerové

S referendem souhlasím. (Každopádně další otázkou je pak referendum, kde je z peněz daňových poplatníků státem i Bruselem placena masivní kampaň ANO.. /= čili i z peněz těch, kteří jsou pro "NE"/)

0 0
možnosti

Kru.El

1. 10. 2009 4:02
Klid

Mě to neznepokojuje. Situace "EU nařizuje něco ČR" by nastala pouze v případě, že by si naši zástupci v EU pro svůj postup nevyjednali žádnou podporu mezi ostatními. Takové diplomatické nýmandy ale v EU zase nemáme.

0 0
možnosti

Viky_

1. 10. 2009 15:22
Re: Klid

Jaký postup? Jaká podpora? Naši zástupci nemusí mít žádný svůj postup, ti budou prostě proti v otázce, která se úzce dotýká našeho státu a ostatní budou pro, protože jim to bude jedno. Jak se tomuto dá účinně zabránit?

0 0
možnosti

maxas

1. 10. 2009 3:05
Omezení suverenity je evidentní,

možnost nařídit stavbu větrných elektráren, je to nejmenší ohrožení. Mnohem vážněji vypadá ku příkladu řízené rozmisťování imigrantů z afroarabských zemí, přes zadané kvóty.

0 0
možnosti

madqwert

1. 10. 2009 9:02
Re: Omezení suverenity je evidentní,

oboje je nesmysl, tak nestras ;-D

0 0
možnosti

messenger

30. 9. 2009 23:45
CR ven z EU

Vetsina obyvatel CR si nepreje byt v EU. Proc tam tedy jsme? Bojujme za vystoupeni!

0 0
možnosti

madqwert

30. 9. 2009 23:47
Re: CR ven z EU

vetsina obcanu CR si v EU preje byt, krome komunistu ;-D

0 0
možnosti

Viktor-Č

30. 9. 2009 23:22
Kde vidím zásadní mínus

LS bere státům možnost řídit si po svém imigrační politiku. To je myslím dostatečný důvod pro odmítnutí bez ohledu na jakékoli virtuální či reálné sankce, ústrky či cokoli podobného.

Jestli nebude mít Špidla sesličku je zcela jedno, jestli nedostaneme pár miliard nějakých dotací je také celkem fuk - proti možnosti že nám sem Italové, Francouzi a Španělé navezou horu lidského odpadu se kterým si neví rady.

0 0
možnosti

madqwert

30. 9. 2009 23:32
Re: Kde vidím zásadní mínus

vzhledem k schengenu si zadny stat imigracni politiku neridi... imigracni politika patri do prvniho pilire EU jiz od amsterodamske smlouvy ;-D

0 0
možnosti

Martin Procházka

30. 9. 2009 21:50
Máte něco lepšího?

Zakonzervovat současný stav znamená, že s ním bezvýhradně souhlasíte. Chcete odejít z EU? Běžte, nikdo vás tu nedrží. V EU je potřeba dost změnit, rozhodně ji však nelze demontovat. Předložte nějakou alternativu, která odstraní demokratický deficit v EU a zajistí naplnění svobody a bude bez výhrad přijatelná všemi členy. Upozorňuji, že svoboda se týká jednotlivců, ne států jakožto institucí.[>-]EU

http://martinprochazka.blog.idnes.cz/c/103828/Budoucnost-EU-kterak-omezeni-rizik-muze-k-prosperite-vesti.html

0 0
možnosti