Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DL

d. Lilly

11. 4. 2012 20:52
Svoboda slova naruby

Zaráží mne, že slušný člověk jako Ondřej Liška je přirovnáván k zločincům a vrahům a já se zde jen optám, zda není mladý autor náhodou po lobotomii a můj příspěvek zmizí?

Divné.

Příspěvky diskutérů, kteří nadšeně souhlasí napsanou lží, jsou ponechány.

Divné.

Svoboda slova je podle idnes možnost psáti sprosté lži a zákaz nazývat svinstvo svinstvem.

0 0
možnosti

Godfrey

12. 4. 2012 0:11
Re: Svoboda slova naruby

Taková je politika idnesu, s tím nic nenaděláte - jejich prostor, jejich pravidla. Ale rozhodně tu nenechávají jen souhlasné příspěvky.

Pan Liška není přirovnáván k vrahům, jen je na něj vztáhnut výrok Noama Chomského o dvou přístupech ke svobodě projevu, který si bystře všiml, že i tito dva totálitáři v omezené míře uznávali svobodu projevu. Pro některé názory však svobodu slova nepřipouštěli. V tom je jejich a Liškův postoj totožný.

V příspěvku není jediná lež. Pokud ano, citujte.

A pozdravem autor.

0 0
možnosti
O

oliska

11. 4. 2012 19:53
Problém Vašeho příspěvku není má urážka,ale neznalost věci..

Mysliteli a autorovi textu zjevně unikla zcela zásadní rozdílnost dvou obou případů (možná proto, že nečetl ani text trestního oznámení na Bartoše, ani žádost o podání stížnosti ministru Pospíšilovi ve prospěch Smetany). Zatímco u A.Bartoše se jedná o antisemitismus, tedy hlásání názoru, že Židé kradou více než Češi a podobné nenávistné stereotypy, na něž se vztahuje Listina, která zakazuje hanět lidi na základě jejich původu či přesvědčení, u Smetany se jedná o otázku přiměřenosti trestu za způsobení škody politickým stranám, které bylo výrazem politického názoru. Hlásat nenávist vůči lidem kvůli jejich původu je něco jiného, než vyjádřit odpor vůči stavu politiky poškozením cizí věci, uhradit tuto škodu v plné výši, avšak odmítnout snášet nepřiměřený trest. Ctěný pan autor Žídek by se proto měl nejdříve zdokonalit ve čtenářské gramotnosti (schopnosti porozumět psanému textu a interpretovat jej), než se pustí takto odvážných disputací. Odměnou mu bude radost ze smysluplné diskuse. OL

1 0
možnosti

Godfrey

16. 4. 2012 20:56
Využívat své svobody projevu je něco jiného než poškozování1

1) Nepouštím se do odvážných disputací. Můj text je pouze stručnou, lehce sarkastickou glosou Vašeho počínání. Nakonec z větší části sestává z citací Vašich prohlášení a přetlumočení výroku Noama Chomského.

2) Text Vašeho udání na Bartoše jsem bohužel četl. Text žádosti o milost jsem nečetl a ani jej nepovažuji za podstatný. Níže vysvětlím proč.

3) Řekněme si hned v úvodu, že ten přihlouplý článek je nenávistný hlavně podle Vás. Třeba z části, z níž podle Vás vyplývá, že jeden národ krade více druhý, lze logicky spíše odvodit, že oba národy si nemají co vyčítat a kradou úplně stejně.

Nakonec Vám přece nedalo za pravdu ani státní zastupitelství. To ovšem rovněž není podstatné, neboť i v případě, že je Vaše interpretace jeho blogspotu správná, nikdo nemá právo omezovat jeho svobodu projevu.

0 0
možnosti
DL

d. Lilly

11. 4. 2012 18:05
Někdo mi smazal příspěvek,

že autora článku nepovažuji za zcela při smyslech.

0 0
možnosti
JB

Vím, že něco vím?

10. 4. 2012 23:33
Trochu jste to přehnal,

ale v podstatě máte pravdu, protože téměř každý člověk má tendenci považovat svá slova za pravdivá a slova odpůrců za omyl či lež.Proto je svoboda slova mnohdy tak deprimující.

0 0
možnosti
MC

Vyškolený_1

10. 4. 2012 21:28
Myslet synečku ....

myslet synečku je třeba, a také napřed dospět a dozrát, abys věděl jaký je rozdíl mezi svobodou slova a urážkami či zločinnými texty. Moudro ti chybí, ale arogance a drzost ne - v tom si stejný jako většina pisálků. Sbohem.Rv

4 0
možnosti

Godfrey

10. 4. 2012 23:26
Re: Myslet synečku ....

Text nemůže být zločinný. Z principu. Zločinné jsou jenom činy. Howgh.

2 0
možnosti

Tramp_007

10. 4. 2012 21:15
Je rozdil hlasat

nehoraznosti a hlasat antisemitismus. Na nehoraznosti paragraf neni, na antisemitismus ano.

1 0
možnosti

Godfrey

10. 4. 2012 23:35
Re: Je rozdil hlasat

Antisemitismus je nehoráznost. Že na něj je paragraf je rovněž nehoráznost, která odporuje svobodě projevu.

3 0
možnosti
FK

ataknevim

10. 4. 2012 20:33
stejně jako Goebbels a Stalin

A jejich duchovní guru a přítel Václava Havla, největší narušitel a rozbíječ demokracie v 60. a 70. letech min,. stol. europoslanec ! Daniel Cohn Bendit

3 0
možnosti
P

philipe

11. 4. 2012 1:38
Re: stejně jako Goebbels a Stalin

Vašnosto, víte vůbec kdo je Daniel Cohn Bendit? Když už máte to nutkání psát o narušitelích demokracie, pište třeba o českých politicích a jejich přístupu k demokracii. Pro posouzení skutečných demokratů z civilizované části Evropy Vám chybí kompetence. Nestrkejte Váš neomalený a prostoduchý český nos do mezinárodní politiky, když na to nemáte. Cohn Bendit studoval v internátní Odenwaldschule a maturoval1965,pak studoval sociologii na VŠ v Nanterre (F). Jako 80 % studentů se zůčastňoval spolu s Joschka Fischer studentských akcí, které neměly, jako všechny studentské rebelie absolutně žádný politický dosah. Do aktivního politického života se zapojil až v roce 1984, kdy se stal v Hessensku členem realo-křídla Zelených. Vaše difamování franzousko-německého občana je podle BGB (Bürgerliches Gesetz Buch) nejen nezákonné ale i žalovatelné. Ponechte si Vaše slabomyslné žvásty pro čs. zkorumpované politiky a nevnucujte se tam,kam nepatříte. Vy chcete záp. Evropanům vysvětlit co je demokracie?

0 0
možnosti
OKV

oldfashioned Kokodák v1

10. 4. 2012 20:25
...

R^

0 0
možnosti
A

Ansgar

10. 4. 2012 20:21
Svatá pravda pane kolego,

není potřeba k tomu nic dodávat R^R^R^

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS