Diskuse

Ne bombám a náletům humanitárního charakteru!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

wiki5.5

22. 10. 2012 15:51
aha

takze vy byste tu starenku nechal i zabit a byl byste spokojen se svym rozhodnutim

2 0
možnosti

Godfrey

22. 10. 2012 16:51
Re: aha

Čemu z "Metafora je záměrně zvolena tak, aby z ní neintervenční přístup vyšel jako odsouzeníhodný a intervenční jako chvályhodný.

Realita je však tak jednoznačná málokdy. Proto je třeba tuto metaforu odmítnout a zvolit přirovnání jiné." konkrétně nerozumíte?

0 0
možnosti

Led c 9

22. 10. 2012 15:01
Taky jsem vás okarmoval

jen bych chtěl zdůraznit jednu drobnost ve vašem podobenství. Lidé jako Procházka vynášejí své intervencionistické soudy na základě toho, co se dočtou v tisku ne z osobní zkiušenosti (tu má jen zlomek populace, ostatní jen slyšeli, že někomu kdosi sundal hodinky z ruky). Čili oni neví, oni jen slyšeli (četli, viděli v telině). K tomu, aby se takoví lidé dopouštěli těchto soudů pak máme lidi jako Havel, kteří, vzhledem ke své pozici, sice vědí co se děje, ale slouží nějakému geopolitickému záměru, a proto začnou používat velká (a vyprázdněná) slova jako "humanismus", "lidská práva" či "demokracie" a pochopitelně "naše hodnoty" eventuálně "hrozba", aby jim na to procházkové skočili a nejen to schválili, ale ještě to začali nahlas obhajovat. Protože Václav by nám přece nelhal, že.

1 0
možnosti

Astaroth

22. 10. 2012 15:51
Re: Taky jsem vás okarmoval

Neni treba zadnych zasterek s humanismem, geopoliticky zamer zkroceni Srbska je kazdemu inteligentnimu cloveku zcela zjevny a pokud neni nejaky pomyleny panslavista ci nedejboze rusofil, musi jej spontanne podporit. Nieder mit dem Serben!

1 0
možnosti

Petr-liska

22. 10. 2012 14:39
.

Naneštěstí není svět tak jednoduchý,jak ho tu autor líčí-tedy

neintervencionismus x intervencionismus.Navíc autor jaksi pozapomněl,že s

odstupem času se soudy dělají snadno.

Spojenecké bombardování německých měst.Bylo morálně ospravedlnitelné zabití desetitisíců německých civilistů za cenu zkrácení války(intervencionismus)?Bylo morálně ospravedlnitelné neučinit žádný krok(neintervencionismus) vůči Srbsku,jehož armáda následně vyvraždila 8,5 tisíce Bosňanů v Srebrenici?Bylo morálně ospravedlnitelné nezasahování UN při vyvraždování menšini Tutsiů(i umírněních Hutuů) ve Rwandě? atd. Zkrátka neexistuje jeden jediný správný a stále platný princip.

5 0
možnosti

Led c 9

22. 10. 2012 14:51
Re: .

Sám jste usvědčil pana Žídka z pravdy. Problém je, že Srbsko nebylo bombardováno kvůli Srebrenice, jak se nám v poslední době jakési síly snaží podsunout (nejen ta Srebrenica, ale obecně konflikt mimo výsostné území Srbska, nemluvě o tom, že ten srebrenický masakr s odstupem času vyvolává dost otazníků), ale kvůli údajné etnické čistce Kosova Srbskem. Ve skutečnosti to bylo naopak a Albánci čistili Kosovo od Srbů, čemuž bombardování NATO napomohlo, aby si USA mohlo postavit další z okoloruskočínského prstence prstence základen. 2.sv. válka je pak jiný případ. Německo napadlo a okupovalo jiné státy a válka proti němu tedy byla (alespoň doufám) válkou spravedlivou. Bombardování týla pak bylo za účelem narušení morálky (i té pracovní) a tedy narušením výroby pro frontu.

1 0
možnosti

strycek-Joe LLC

22. 10. 2012 11:44
Tento velmi solidní článek Bohumira

Židka je v prudkém kontrastu se servilními prorežimními bláboly p.Procházky - já karmuji R^

4 0
možnosti

Vrah

22. 10. 2012 13:54
Re: Tento velmi solidní článek Bohumira

Prorežimní bláboly píšete vy, jen jste zapomněl, že oslavujete režim, který už tu dávno není, režim zlodějů a vrahů, režim komunistických lhářů. Zeptám se vás parafrázovaným heslem plyšáku: jste jako oni?

4 0
možnosti