Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Velmi dobré, pane Žídku!

1 0
možnosti
PS
Foto

Hodně blízko pravdy, myslím.

4 0
možnosti
PH

P46e74t33r 71H73a84l64í66k

30. 1. 2013 12:24

karma, naprosto presneR^

8 0
možnosti
JC

Zemana volili hlavně ti, kdo v něm viděli menší zlo.

Celý rozdíl hlasů pro Zemana mezi prvním a druhým kolem je tvořen hlasy těch, kteří volili Zemana s skřípěním zubů a bolem v srdci jen a jen proto, aby se na Hrad nedostal Schwarzenberg a podhradí tak neovládla ta banda elitářů, která pro Schwarzenberga tak odporným a vlezlým a demagogickým způsobem před volbami agitovala.

Žádná levice-pravice: tudy tentokrát dělící čára rozhodně neběžela.

11 0
možnosti
Foto

Osoby Vámi nazývaní "levicoví elitáři" jsou ve skutečnosti havlopravdisté - tedy totalitní extrémisté s bolševickými rysy.

14 2
možnosti
Foto

...což je totéž. ;-)

11 2
možnosti
KN

Odpověď v poslední větě je správná.

Levicový Elitář je ještě mnohem horší než sociální demokrat.

16 2
možnosti
JC

Pravicový elitář taktéž.

Teorie elit je jen převlečený führerprinzip.

1 3
možnosti

Velmi dobrá analytická stať, co se týče zpochybňování, ale chybí zde mi, kam tedy pan Schwarzenberg patří. Z hlediska agendy, tak jak jí vyjmenoval Zeman (církevní restituce atd.) bezpochyby na pravici. Mně to vycházelo spíše na linii konzervatismus-liberalismus. Svým způsobem jste mě zviklal. Jaké podstatné protiklady představovali oba kandidáti? To že oba manévrovali. aby ulovili hlasy středového voliče, to je také jasné. Z jakých výchozích pozic to jejich rybaření vycházelo?

3 3
možnosti
VT

Ono je to s tím dělením pravice/levice těžko. Jakožto pojmy, které nejsou pevně ukotveny, mohou pro každého znamenat něco jiného. A to až tak, že rozdíly ve výkladu mohou být docela extrémní. Vcelku mi dával smysl nedávný článek pana Jedličky: http://vitjedlicka.blog.idnes.cz/c/316268/Velke-tajemstvi-levicoveho-Schwarzenberga-a-pravicoveho-Zemana.html

6 0
možnosti

I73v58o 34Ž19á82č29e16k

30. 1. 2013 7:04

Docela dobře jste shrnul důvody, proč jsem pana Zemana volil i já, byť se slyšitelným skřípěním zubů. A přidal bych i další: je přece jen o něco mladší a o něco chytřejší.

16 2
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3929x
OLD Whig.