Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

Edenic

26. 3. 2010 18:51
Pobavil jste mě

jako paní Holubová, i když ta spíš asi nechtěně. Pro všechny angličtináře velmi doporučuji skvělý blog Jamese Delingpola, který píše o globálním oteplování z pohledu pravičáckého zdravého rozumu a vtipu jako málokdo. http://blogs.telegraph.co.uk/news/author/jamesdelingpole/

0 0
možnosti
HS

Humprey sir

29. 6. 2009 13:46
Kikina Holubová

;-D

0 0
možnosti
PK

kraken

11. 6. 2009 0:20
ja bych dodal link

na jeden velmi zajimavy clanek. Uz jsem ho na ruznych diskuzich uvadel, ale me se ten clanek moc libi a kdyz jsem ho cetl prvne, tak mi prinesl uplne novy pohled na vec, neco o cem jsem do te doby nevedel:

http://www.euroekonom.cz/analyzy-clanky.php?type=jz-globalni-oteplovani-ochlazovani

0 0
možnosti
JJ

Libovůle

26. 3. 2010 18:39
Re: ja bych dodal link

Článek je zajímavý, také jsem ho četla. Stejně si myslím, že každý má právo se k uvedenému tématu vyjádřit.I Klaus. Nezastírám, že mě jeho arogance také občas naštve. Ale když se již několikrát po sobě jeho prognózy splnily, ať se týkaly čehokoliv, je třeba se nad jeho slovy alespoň zamyslet.

Poslanci se snaží částečně napravit strašlivou distorsi trhu, kterou sami způsobili a chtějí tedy snížit výkupní cenu solární elektřiny. Ta totiž dnes činí téměř 14 Kč za kWh, přičemž tržní cena jedné kWh jsou koruny dvě. Přitom se mohly zachovat tržní principy od počátku: dražší zelenou energii si mohli dobrovolně kupovat příznivci zelených, což je kol pěti procent obyvatel, tedy pěkný segment trhu. Proč to pak ale máme platit nedobrovolně všichni z našich daní? Také nejíme všichni bio potraviny. Můj názor.

0 0
možnosti
NB

j@ck

10. 6. 2009 23:11
Klaus ma na nazor pravo

jen spouste lidi vadi, jak agresivne a arogantne jej prezentuje, aniz by k tomu mel odpovidajici kvalifikaci. On proste tvrdi, ze je to tak a tak, a kdo tvrdi opak, tak je blbec. Takovy postoj zcela samozrejme drazdi, i mne. Klaus je proste jen pitomy ekonom, a to jeste spatny, obklopuje se idioty typu Hajek, ale sve pravdy hlasa tak suverenne, jako by to mel nobelovu cenu za objevy v atmosfericke fyzice.

0 0
možnosti
PK

kraken

11. 6. 2009 0:18
Re: Klaus ma na nazor pravo

ano, ma velke ego. Ale to vetsina politiku a troufam si rict, ze to k politikum patri. Myslim, ze clovek bez velkeho ega se v politice nemuze dostat nahoru, protoze velke ego mnoha lidem imponuje. Jak ja tvrdim o vojevudcich - jak by vojaci meli verit vojevudci, ktery neveri ani sam sobe?

A Klaus je pomerne dost chytry. Chytrost (neboli inteligence) ma oproti vzdelani jedno ohrom,nou vyhodu - umoznuje ruzna sebrana fakta analyzovat a udelat z nich vlastni zavery, kdezto vzdelani umoznuje jen nasprtat se velke mnozstvi faktu a pak je papouskovat. A mnoho zelenych ziska nejake vzdelani (nemluvim o tom, ze zaujate a jednostranne podavane) a to papouskuje, takze clovek, co ma take nejka fakta, ale umi na nich stavet dal ma navrch.

Ja se Klauzovi tolik nedivim za jeho aroganci, protoze casto proti nemu nastupuji papouskujici polovzdelanci, kteri kdyz jim dojdou argumenty, tak nadavaji (narknou  vedce, ze je placen prumyslem-nejoblibenejsi trik)

0 0
možnosti
S

S.T.A.L.K.E.R.

10. 6. 2009 23:06
Uhodil jsi hřebíček na hlavičku, ale zůstal moc při zemi.

Ono to totiž není jenom o globálním oteplování - ono to je o chybě v systému. Anebo ještě lépe - o chybném systému. Konzervativci, monarchisté a totalitáři budou říkat, že demokracie je vládou lůzy. Každý z trochu jiného důvodu, to je ovšem jedno... Nojo, jenomže demokracie není jenom vláda lůzy ve smyslu (jak to je nejčastěji prezentováno) jako "masa hňupů si zvolí vůdce, pár chytrých nemůže jejich množství přehlasovat". Ono to je také tak, že hňupové si mohou zvolit zase jenom hňupy - tedy většinu hňupů. A tyto hňupy my potom nazýváme poslanci, senátory, ministry, premiéry a prezidenty. Prostě - politiky.

Nutno říci, že tahle verbež je v odůvodnění své supremace značně vynalézavá. Snaží se všechny přesvědčit, že není důležité, jak člověk problematice rozumí, ale k jaké straně patří a jak je "legitimován voliči". Jako by počet hlasů masy nahrazoval mozkové závity...

Nejlépe to je vidět na kauze naší odbornické vlády a postoji k ní v cizině. Co jí nejvíce vyčítají? To, že je vládou

0 0
možnosti
S

S.T.A.L.K.E.R.

10. 6. 2009 23:16
Re: Uhodil jsi hřebíček na hlavičku, ale zůstal moc při zemi.

"bez voličského mandátu", NEPOLITICKOU A DOKONCE  -  JE VLÁDOU ODBORNÍKŮ. Zejména to poslední mi hlava nebere, dokud si neuvědomím, že jde o projev pudu sebezáchovy politických senomlátilů. Kdyby se totiž ukázalo, že vláda odborníků je schopnější než oni (ponechávám stranou, že někteří nynější "odborní" ministři na tom nejsou s odborností o moc lépe než jejich političtí předchůdci), kdo by o ně stál?

Prostě politik si může mlátit slámu na jakékoliv téma, protože pokud se bude odborník 8-o, je to jenom jeho mínus, protože nerozumí "širším souvislostem". Odborník je prostě hlupák stojící v podřízeném postavení jenom proto, že neoblepil republiku billboardy a nevymlátil hubou celé silo slámy na předvolebních shromážděních.

PROTO SI MŮŽE KLAUS I KDOKOLIV JINÝ JAKO POLITIK ŽVANIT COKOLIV, PROTOŽE oni nežvaní, ale zaujímají stanoviska. Když se jim zachce, budou moci klidně mlátit slámu na téma

0 0
možnosti
RR

Glumik1

10. 6. 2009 23:05
Klíšťata

Může mi někdo vysvětlit proč jsou klíšťata, tvor existenčně závislý na vhodné okolní teplotě, o 500 nadmořských metrů výše než před 30 lety?

0 0
možnosti

Zirkon

10. 6. 2009 23:59
Re: Klíšťata

Já mám taky jeden problém: Středověké rčení  " Na  svatého Jiří vylézají hadi a štíři".

Taky  vylézají podle  teploty že.  A světe div se:  Hadi  vylézají o  měsíc později než ve  středověku a  štíři, ti se  kvůli zimě  odstěhovali až  do  středomoří.  Takže  tito  živočichové dnešní teploty  nevnímají jako  extra  teplé  ale  naopak.

0 0
možnosti

Tramp_007

10. 6. 2009 22:54
Problémek je trošku v tom

že z těch politiků jenom Klaus se vyjadřuje  jakoby z pozice odborníka.

0 0
možnosti
BP

baron Prášil

10. 6. 2009 22:51
I nenávidět se musí umět

Eva Holubová možná neví nic o fungování globálních změnách klimatu, ale zato umí krásně nenávidět. Co rozhovor to  perla. Od ní by se mohl  i pan Bursík  něco přiučit .:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3929x
OLD Whig.