Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vokoun6

27. 7. 2009 16:00
víra

Drobný rozdíl, který pan autor zřejmě z důvodu nepozornosti nebo absence vzdělání opomenul je ten, že "víra" v Darwinovu teorii je na rozdíl od víry náboženské (kreacionismus) podepřena exaktní vědou.  

Ale chápu, že být členem obskurní straničky jako SOS (kdo za její nitky tahá víme dobře) napsat cosi na obranu Hájka bylo povinností dobrého straníka...

A je jedna věc mít vlastní názor a druhá být tím pro co angličtina má výraz "attention whore". Klaus s Hájkem jsou to druhé.

0 0
možnosti

Godfrey

3. 8. 2009 16:05
Re: víra

Pan komentující zřejmě z důvodu nepozornosti nebo absence vzdělání opomenul, že není jen evoluce a kreacionismus.;-)

Mně je celkem jedno, čím máte svoji víru podepřenu, nic to nezmění na tom, že evoluce je pouze theorie, pro niž neexistují nezvratné důkazy.

Nakonec je třeba podotknout, že Svobodní jsou především stranou vyznávající individualismus, což znamená, že nikdo netahá za ničí nitky a nikdo nemá povinnost bránit Hájka. Názor na vznik člověka není politický, proto jsou členy a příznivci jak zanícení zástánci evoluční theorie, tak lidé, kterým je spíláno jako "ultrakatolíkům". Já osobně nejsem ani jedno.

0 0
možnosti

teta Bjeta

23. 7. 2009 2:44
Žij a nech žít

Ačkoli se neshoduji s p.Hájkem v názoru na vznik a vývoj člověka, tak v ostatních věcech je tomu opačně. Není pro mne hlupákem, ten kdo věří, že nás stvořil bůh, či jiný pán, nebo že nás sem snad upustili z vesmíru, coby zoologickou zahradu a v čase volna nás pozorují, jako atrakci. Myslím si, že je jedno, v co kdo věří, že je to jeho věc. Určitě se lidem žije lépe s vírou v cokoli, než bez ní. Člověk přece nemusí vědět na beton všechno.

Nedovedu si představit, že by knihu P.H. přelouskala třeba moderátorka událostí-komentářů Daniela D. Ale možná jí křivdím. O U.B.Ládinovi si myslím, že dobře a věrně slouží, a že to má dobře vynahrazeno. Těch 3000 lidí v NY považuji za (nevylovím slušný výraz). Nejsem příznivcem P.H., jen se s ním zkrátka v mnohém shoduji. Nějak nechápu, proč někteří na diskusích urážejí kdekoho, vč. blogerů. Protože si myslí něco jiného? Nebo protože vůbec píší? Život zatraceně rychle letí, žijte a nechte žít i ostatní.

0 0
možnosti

Forrrest

27. 6. 2009 16:53
Na hranici nebo do kazajky???

Co to kecáš?:-D Když někdo plácá hlouposti, přece nemůžeš lidem zakazovat, aby si o něm mysleli, že je hlupák. A pokud je to takto významná osobnost, pak se nelze divit, že to vyvolá pořádný poprask. Vícekancléř prezidenta ČR......

K tomu, co jsi napsal: "Ať vědci vymyslí sebelepší theorii o vzniku života či člověka, nikdy ji nebudou s to plně dokázat. Proto je víra v evoluci jen vírou, jež se pramálo liší od jakékoliv víry jiné." - Víra je tím rozumnější, čím více je podepřena důkazy. Evoluční teorie je na tom, pokud vím, celkem dobře;) Oproti tomu kreacionistická víra je vírou slepou, ničím nepodepřenou (pokud nepočítáme Bibli:-D - není to nic víc než náboženství. Proto nechápu, kde bereš ty nervy je vůbec srovnávat.

Mimochodem, absolutně mi nejde na rozum,kde tento článek nabral takto vysokou karmu! Češi jedni nevzdělaní, studujte!! Pro začátek třeba tady:

http://polach.blog.idnes.cz/c/40861/Myty-okolo-vzniku-zivota-a-evolucni-teorie.html

http://osel.cz/index.php?obsah=6&clanek=3732

0 0
možnosti

Ing. Ivo Benda

26. 6. 2009 23:36
Darwin

Samozřejmě, že o evoluci nelze pochybovat. Já jsem v ní začal věřit, když mi v garáži z haraburdí postavila v zimě sněžný pluh. Ten se od jara pomalu začal měnit. Počítám, že cca. v srpnu, jej evoluce přetvoří v kombajn. 

0 0
možnosti

tolan

26. 6. 2009 22:47
Autore, nejdříve skutečně čtěta a až potom piště ! !

0 0
možnosti

standa z Ostravy

26. 6. 2009 15:36
Většina novinářů to nečetlo........

........ a přiznávají to......

I přest ten hon na čarodějnice.

0 0
možnosti

lost

26. 6. 2009 14:24
je jedno v co pan hájek věří a ..

 usáma je jakýsi globální jánošík , to pozná každý kdo se podívá posvětě . a pan hájek je polovzdělanec , ze -li brát vážně to , co o něm píš tento server V

0 0
možnosti

Centrotoma

26. 6. 2009 12:54
Antikarma

Víte, co je tragédie? Že nejvíc myslí ti, kdo toho nejméně ví.

0 0
možnosti

Godfrey

26. 6. 2009 13:01
Re: Antikarma

To jsou přesně ti, co se proti Hákovi nejvíce ozývají.

0 0
možnosti

daniel vobluda

26. 6. 2009 11:16
souhlas

Četl jsem rozhovor s p. Hájkem a zaujalo mě právě to, že má na mnoho věcí vlastní, neokoukaný, překvapivý názor. Už proto máR^

0 0
možnosti

Bart68

26. 6. 2009 14:52
Re: souhlas

To jo, takže když budu tvrdit, že pan Hájek je součásti spiknutí 11. září protože věděl, že  o tom pak bude možné napsat knuhu tak mám vlastně neotřelý názor a používám vlastní, nikým a ničím ovlivněný mozek ? :-)

0 0
možnosti

StumedlazOltecu

26. 6. 2009 10:47
Evoluční teorie není

samořejmě  exaktně podložena.V posleních letech se v ledovcíchnašli přšedkové, třeba úpoblíž

rakouského  města Oetsal   Oetti. Má  zachovanou obuv, dokonalejší než se sem vozí z Italie  a pod.Je deponován v Insbrucku..

    Je to   částečně  důkaz  evoluční teorie

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS