Diskuse

Kde jste, Human Rights Watch a Amnesty International?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

1. 8. 2009 13:34
V pobaltí jsou teď vůbec samé nedemokratické

režimy.

0 0
možnosti
JF

Jaroslav Fikar

30. 7. 2009 23:18
Já vám řeknu...

...kdy ty šašci z Amnesty International jsou, v Brně v České mě otravují každý den poslední dva týdny. Když jsem se jednou u jedné slečny zastavil a snažil se navázat dialog, na moji otázku odvětila, že tady se ptá ona ;-DRv tím jsem s nima byl hotov.

0 0
možnosti
ED

Eva D.

30. 7. 2009 18:41
I svoboda projevu má hranice

Amnesty International je velmi citlivá na omezování svobody projevu – téměř padesát let hájí lidi, kteří za její využití platí uvězněním. Demokratická společnost musí být natolik silná, aby unesla i urážlivé či lživé výroky.

Právo na svobodu projevu ale není právem absolutním. Má-li být uplatňováno zodpovědně, může být ve výjimečných případech omezeno. Podněcování k nenávisti nebo násilí prostě nemůžeme považovat za legitimní uplatnění svobody projevu.

Je nanejvýš správné, že lidé jako Martin Morava mají možnost v rámci svobody slova obhajovat své názory před soudem. Soud  pak rozhoduje, kde ona míra svobody končí.

Omezení nesmí jít dále, než je nezbytné. Jinak hrozí umrtvení diskuse. Proto je třeba velkorysost (k snímkům jako Fitna nebo karikaturám proroka Mohameda v evropském tisku). Tolerovat šíření nenávistných projevů ale společnosti nesluší.

0 0
možnosti
K

kion123

30. 7. 2009 21:52
Re: I svoboda projevu má hranice

AI je citlivá pouze v případě, kdy se jí to hodí.Jakmile se týká něco islámského světa, Číny- je ticho,a nemá v těchto zemích naprosto žádnou váhu a moc:-)

A zrovna se zmiňovat o toleranci v souvislosti s muslimy, je opravdu úsměvnéRv

0 0
možnosti
K

kion123

30. 7. 2009 13:44
Karma

Tyto organizace křičí, jen když se kritizuje tzv. Západ, potažmo bílý heterosexuální muž, jenž je všemu ve světě na vině:-/-jinak je ticho po pěšiněR^!!;-€

Takové organizace jsou produktem neomarxistů z konce 50 let,a 60 let minulého století.Cílem neomarxistů z frankfurtské školy je rozvrácení jimi nenáviděného Západu, jeho imunitního systému židovsko-křesťanské civilizace!!

HRW a AI jsou jedním z hmatatelných výsledků, tohoto pochodu kulturními institucemi a médii, který začal po druhé světové válce!!!

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

30. 7. 2009 13:12
Předpokládám,že jako student university jste schopen

posuzovat věci v souvislostech.Pokud ne,je mi vás líto.

Zákaz obhajoby práv homosexuálů(nikoli jak vy zřejmě úmyslně mylně uvádíte propagace homosexuality) je velmi špatná vizitka pro rádobydemokratickou zemi.Homosexuálové v Litvě se nikde nepředvádějí,neexhibují,ale poukazují na to,že jsou vůči většinové společnosti před zákonem znevýhodněni či přímo diksriminováni na právech.Mají proto v demokratické zemi právo na svou obhajobu formou demonstrací(prosím neplést si s gay pride akcemi,které mají výhradně zábavný charakter!)

Náckové a všechny na ně nabalující se skupny radikálů mají at už v náznacích či přímo a otevřeně za cíl potlačit práva druhých.

Jakožto student VŠ byste měl umět tyhle věci odlišit a jasně rozpoznat v čem tkví pravé riziko pro společnost.Homosexuálové to opravdu nejsou ani když vy chcete a přejete si to.

0 0
možnosti

Godfrey

30. 7. 2009 13:23
Re: Předpokládám,že jako student university jste schopen

Ne, ne a ještě jednou ne. Každý vidí společenskou nebezpečnost v něčem jiném. Ti, co prosadili zákon v Litvě, si myslí, že "propagace homosexuality" (jak uvádím úmyslně v uvozovkách) narušuje nějaké společenské hodnoty, které považují za zásadní. Na to mají právo. Co už je špatné, když tento svůj zákon uzákoňují. Podobně to máte s těmi radikály u nás. Můj názor je takový, že nikdo nemá právo svobodu slova omezovat. Bouřit se proti tomu v Litvě a schvalovat to v ČR je čiré pokrytectví.

Od vás bych rád slyšel, jak může nějaká písničkaporušit nebo potlačit práva druhých. Mimochodem, vy ve vaší argumentaci používáte často podsouvání ("vy chcete" "přejete si to"), to není příliš korektní.;-)

0 0
možnosti
MS

Michal007

30. 7. 2009 12:43
Obávám se,

že písnička Dynamit by dnes Olympicu neprošla.

0 0
možnosti
AB

[eT]

30. 7. 2009 12:38
Nehodnotím osobu v článku,

ale za komunistů se dalo číst mezi řádky. Nyní jsou soudruzi poučenější :-/

0 0
možnosti
JM

Hucul

30. 7. 2009 12:15
Zakazujme si...

... gesta, slova, zkratky, pismena, posunky, modni doplnky a obleceni a vyrazy tvare. Jen do toho! Za nejakych 500 let uz nasbirame tolik tabu, ze budeme nehybni, nemi a nazi.

0 0
možnosti